Штати підтримують право людей на мирні протести в Грузії – Держдеп

Штати підтримують право людей на мирні протести в Грузії – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати вважають універсальним правом людей в Грузії та в будь-якій іншій країні збиратися на мирні протести та висловлювати свою позицію, а також домагатися підзвітності власного уряду.

Так прокоментував у вівторок останні події в Тбілісі речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно стежимо за подіями в Грузії, які розгорталися впродовж останніх годин», - зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Парламентський комітет Грузії підтримав законопроєкт про «іноагентів»

Він підкреслив, що в Вашингтоні бачили повідомлення про акції протестів, а також застосування сльозогінного газу проти людей та інших способів з метою придушити невдоволення громадян у зв’язку із законопроєктами про іноземних агентів.

«Наше послання народу Грузії, уряду Грузії, людям і урядам у всьому світі полягає в тому, що Сполучені Штати підтримують усіх, хто мирно реалізовує те, що є універсальним правом»,- наголосив речник Держдепартаменту США.

Він уточнив, що йдеться про право людей на мирні зібрання, щоби їхні голоси були почуті, на вільні висловлювання, на можливість вимагати від своїх урядів підзвітності.

«Ми й надалі стежитимемо за ситуацією в Грузії», - зауважив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Президентка Грузії скасовує всі зустрічі в ООН та планує звернутися до населення

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок під грузинським парламентом у Тбілісі зібралася масштабна акція проти двох законопроєктів «про іноагентів». Обидва проєкти ініціював рух «Сила народу». Перший називається «Про прозорість іноземного впливу» та стосується НУО і ЗМІ, які отримують іноземне фінансування, а другий під назвою «Про реєстрацію іноземних агентів» стосується фізичних та юридичних осіб.

Головне гасло протестувальників – «Ні російському закону в Грузії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-