Антикремлівська коаліція вже складається з 54 країн - Резніков

Антикремлівська коаліція вже складається з 54 країн - Резніков

Укрінформ
Зустріч у форматі "Рамштайн" була корисна й насичена, вона засвідчила, що, по суті, антикремлівська коаліція вже складається з 54 країн.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"У мене залишились надзвичайно позитивні враження від цієї зустрічі. Це була корисна й насичена зустріч. По суті, антикремлівська коаліція вже складається з 54 країн. І оскільки зустріч у форматі "Рамштайн" відбувалась у Брюсселі в штаб-квартирі НАТО, то відразу ж відбулась і зустріч міністрів НАТО за головування генерального секретаря Альянсу", - сказав міністр.

За словами Резнікова, під час численних зустрічей відбувся і так званий танковий ланч. "Це коли зібралися представники країн, які зголосились дати для нас контрибуцію у вигляді танків", - повідомив він.

Читайте також: Міністр оборони Франції сказав, коли колісні танки вирушать до України

Глава оборонного відомства зазначив, що на цій зустрічі було 17 країн. За словами Резнікова, в результаті є повне розуміння щодо підготовки українських танкових екіпажів й те, коли танкові батальйони вже будуть готові для застосування на полі бою.

"Я дуже задоволений цією зустріччю. І якщо хтось думає, що у країн світу є "синдром змученості" від війни в Україні, то це не так. Наші партнери налаштовані дуже рішуче на нашу перемогу", - наголосив він.

За словами міністра, весь світ надихається героїзмом українців, і всі прогресивні країни хочуть бути співавторами великої перемоги над росією.

Також під час зустрічей було обговорено питання надання Україні бойових літаків. Ця тема потребує багато уваги. "Це й підготовка льотчиків та технічного персоналу. Це платформа, яка спроможна нести в собі певний вид ракет, радарів, авіоніки. Всім цим потрібно вміти користуватись. І я точно знаю, що у нас будуть сучасні літаки", - підкреслив Резніков.

Читайте також: Винищувачі F-16 та шведські Gripen є найбільш оптимальними для України - Резніков

Він повідомив, що рішення щодо надання літаків буде оголошено тоді, коли буде зрозуміло, яка саме авіаційна платформа буде базовою для нашої країни. "Тому, який буде літак — час покаже. Наші пілоти готові вчитися на всіх видах літаків", - наголосив міністр.

Як повідомялось, Україна вважає оптимальним для себе отримання винищувачів F-16, шведських Gripen, а також британських, французьких й німецьких літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-