Франція відправила до України першу партію колісних танків

Франція відправила до України першу партію колісних танків

Укрінформ
Французькі колісні танки AMX-10RC вже перебувають на шляху до України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на власні джерела пише Forces Operations.

“Чотирнадцять броньованих автомобілів AMX-10RC вирушили до України, відповідно до обіцянки міністра оборони, який раніше хотів надати цю техніку Україні протягом двох місяців”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ці 14 одиниць техніки - лише перша партія й незабаром до України вирушить більше машин.

Видання додає, що протягом останніх тижнів українські захисники вчилися використовувати цю техніку на військовій базі Мейн-е-Луар у Франції. “Цікава деталь, яка може породити порожні дискусії: направлений до Мейн-е-Луар український військовий контингент складався не лише зі знавців бронетанкової розвідки, незважаючи на те, що французька навчальна програма ґрунтувалася переважно на цьому типі завдань. Це підживлює версії стосовно вірогідного більш “фронтового” застосування техніки українськими військами”, - пише Forces Operations.

Читайте також: Франція сподівається доставити Україні колісні танки AMX 10-RC до березня

Як повідомлялося, на початку січня президент Еммануель Макрон оголосив про рішення Франції надати Україні перші бойові танки західного зразка – французькі бойові машини піхоти AMX-10 RC, розроблені для розвідувальних цілей. Через свої характеристики вони відомі також під назвою “колісні танки”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-