рф відправить в Україну мобілізованих, які пройшли навчання у білорусі - розвідка Британії

рф відправить в Україну мобілізованих, які пройшли навчання у білорусі - розвідка Британії

Укрінформ
росія, ймовірно, завершила навчання 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (ГМСД) у білорусі, яка проводила навчання з осені 2022 року, їх відправлять на війну в Україну.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в четвер Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ. 

Як зазначається у зведенні, більшість цієї дивізії тепер переведено назад до росії, перш ніж майже напевно буде знову направлено до операцій в Україні.

2-га ГМСД входить до складу 1-ї гвардійської танкової армії і зазнала великих втрат на початкових етапах конфлікту.

Нині це переважено мобілізований персонал, який експлуатує старе обладнання, взяте зі складу. Його бойова ефективність, ймовірно, буде обмеженою, попри кілька тижнів навчання.

Читайте також: лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов

«Існує реалістична ймовірність того, що інші російські підрозділи ротуються до білорусі для подібних тренувань, і що росія продовжить цю модель для відновлення та підготовки підрозділів для збереження своїх сил в Україні», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше розвідка Британії писала, що російські війська не охоче приймають виділену їм першу партію танків Т-14 «Армата», оскільки ті у дуже поганому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-