лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов

лукашенко розуміє, що у разі вступу у війну не втримає білорусь у сучасному стані – Данілов

Укрінформ
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко розуміє, що у разі участі в активній фазі війни, йому не вдасться утримати білорусь у сучасному стані, тому намагається уникнути цього.

Таку думку в ефірі телемарафону висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

«Те, що стосується білорусі – непроста ситуація, вона знаходиться під окупацією росії вже певний період часу. Звичайно російське керівництво примушує лукашенка взяти участь в активній фазі війни, він як людина, можна по-різному говорити, але має розум, тому що з 1994 року утримувати посаду, яку він на сьогодні має, чи не має – це вже визначати білоруському народу – він розуміє, що якщо з його боку не дай Боже, буде прийняте таке рішення, то в такому вигляді, в якому є на сьогодні білорусь, буде вкрай складно утримати», - сказав Данілов. 

Читайте також: У білорусі перебувають близько 6000 російських військових — розвідка

Він додав, що якщо росія наважиться повторно наступати з території білорусі, українські військові обов’язково захищатимуть країну. 

Крім того, Данілов прогнозує, що найближчим часом може бути багато інформаційних атак на Україну, але наша країна  має таких партнерів і  міжнародну підтримку, що шансів у росії виграти війну - нуль.

Данілов також додав, що росія готується до наступу за місяць-два.

Читайте також: Зеленський відповів лукашенку щодо «пакту про ненапад»: Ми не збираємось нападати на білорусь

«В них відбувається максимальна концентрація,  вони зараз готуються до наступу, для нас це не є несподіванкою, ми розуміємо, що вони найближчим часом (місяць, півтора, два, а може менше) будуть починати свої активні дії. Задіяні всі максимально ресурси, які в них є на території російської федерації, продовжує працювати п’яте  управління ФСБ на території нашої країни», - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося раніше Данілов заявив, що російська федерація готується до нового наступу, першою ознакою якого є реалізація активних інформаційних заходів, спрямованих на залякування громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-