Зеленський увів санкції проти 119 російських публічних осіб, серед них - троє українців

Зеленський увів санкції проти 119 російських публічних осіб, серед них - троє українців

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський увів санкції проти 119 російських публічних осіб, серед яких низка знаменитостей та троє громадян України.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №4/2023 оприлюднений на сайті Глави держави.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте також: У НАЗК закликали запровадити санкції проти компанії Bonduelle

Згідно з рішенням, РНБО вирішила підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Окрім того, застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком.

У зв’язку із застосуванням персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених другим пунктом цього рішення, позицію 1783 додатки 1 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 19 жовтня 2022 року № 726/2022, виключити.

Читайте також: Санкції проти ієрархів УПЦ МП підтримують більшість українців

Також РНБО доручила Кабінету Міністрів разом зі Службою безпеки України та Національним банком забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених другим пунктом цього рішення.

Водночас Міністерству закордонних справ України доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Загалом санкції введено проти 119 осіб. Так, до списку потрапили російська співачка Ірина Аллегрова, громадянка України, телеведуча та режисер Жанна Бадоєва, співак Дмитро Білан, телеведуча Дана Борисова, співак Олександр Буйнов, співачка Лариса Доліна, актор Дмитро Дюжев, співачка Вікторія Дайнеко, актор Дмитро Харатьян та співак Пилип Кіркоров.

Читайте також: Зеленський призупинив громадянство 13 священників московського патріархату - ЗМІ

З повним переліком публічних осіб, які потрапили під санкції, можна ознайомитись за лінком.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-