З 24 лютого США надали Україні понад $19,3 мільярда безпекової допомоги

З 24 лютого США надали Україні понад $19,3 мільярда безпекової допомоги

Укрінформ
Від початку широкомасштабної агресії рф проти України Сполучені Штати Америки надали Україні понад 19,3 мільярда доларів безпекової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомив під час брифінгу у Вашингтоні прессекретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

"Починаючи з 2014 року, Сполучені Штати виділили близько 22,1 млрд дол. на допомогу Україні у безпековій сфері і понад 19,3 млрд дол. з початку неспровокованого і жорстокого повномасштабного вторгнення росії 24 лютого", - заявив він.

Він запевнив, що з метою задоволення зростаючих потреб України на полі бою США "продовжуватимуть тісно співпрацювати з нашими союзниками та партнерами, щоб надати Україні ключові можливості та допомогу, включаючи тренування".

Читайте також: В Україну доставили першу партію обладнання від Міненерго США

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня США оголосили про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму $275 мільйонів, який включав ракети для систем HIMARS, 80 тисяч снарядів калібру 155 мм, засоби протидії БПЛА, броньовані транспортери HMMWV, близько 150 електрогенераторів та інше обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-