NASA показало супутникові знімки знеструмленої України

NASA показало супутникові знімки знеструмленої України

Фото
Укрінформ
Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору оприлюднило супутникові знімки, які демонструють наслідки російських ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«Ці супутникові знімки демонструють, як російська війна вплинула на інфраструктуру в Україні», - зазначається в публікації.

На світлинах видно, що значна частина України не освітлена, тоді як сусідні країни, росія мають достатньо електроживлення.

Крім того, оприлюднені порівняльні супутникові фото території України до і після ракетних обстрілів рф, коли основні електростанції та вузли були виведені з ладу.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада російські війська обстріляли українську енергетичну інфраструктуру. По всій Україні були задіяні аварійні та планові відключення електроенергії. Крім того, через зниження частоти в енергосистемі на трьох українських АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.

Читайте також: Блекаут - не найстрашніше: Зеленська вважає, що українці стануть сильнішими через війну

Станом на 25 листопада, всі атомні електростанції на підконтрольній уряду території України вже підключені до енергосистеми. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, зараз виробники електроенергії покривають на 70% потреби споживачів.

Фото: NASA Worldview

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-