Блекаут - не найстрашніше: Зеленська вважає, що українці стануть сильнішими через війну

Блекаут - не найстрашніше: Зеленська вважає, що українці стануть сильнішими через війну

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська вважає, що українці стануть сильнішими через повномасштабну війну, бо випробування у всіх сенсах загартовують.

Про це вона розповіла в інтерв'ю російській службі ВВС, повідомляє Укрінформ.

"Я не знаю, я не можу відповісти (чи стала сильнішою – ред.). Можливо. Тобто ми всі вийдемо з цієї війни сильнішими, тому що випробування у всіх сенсах тебе загартовують. Хотіла б я цього? Ні. Я б хотіла і далі бути слабкою та тендітною... Я думаю, що всі українці стануть сильнішими через цю війну", – сказала дружина Президента.

Зеленська також додала, що щиро вірить у посттравматичне зростання. "Я дуже хочу вірити, що воно існує, що ми можемо стати через всі ці випробування кращими – все суспільство", – підкреслила вона.

Читайте також: Життя сім'ї Президента чітко врегульоване заходами безпеки – Зеленська

Після всіх трагедій та жахів, пережитих упродовж дев'яти місяців повномасштабної війни, блекаут – це не найстрашніше, що може статися з українцями, сказала Зеленська.

"Знаєте, за ці місяці у нас було вже стільки випробувань... Стільки страшних випробувань, стільки жертв ми бачили, стільки руйнувань, що, чесно кажучи, блекаут - це не найстрашніше, що з нами може статися. Ми стаємо винахідливішими, ми намагаємося зробити всі справи, які важливо зробити зі світлом. Коли є світло, на потім нічого не відкладаємо", – зазначила перша леді.

Читайте також: Зеленська домовилася з дружиною Ердогана про евакуацію двох дитячих будинків з Одещини

Вона також розповіла про результати недавнього соціологічного опитування, на якому українців запитували, скільки вони ще можуть терпіти за таких умов – без світла й тепла. "Ми знаємо, що зима може стати для нас ще одним випробуванням, якщо в наших будинках не буде тепла. І українці здебільшого, це було більше 90% опитаних, відповіли, що вони готові це терпіти два, три роки, якщо вони бачать перспективу нашого членства в ЄС. Вони хочуть бути у цій європейській родині на рівних", – додала Зеленська.

Перша леді наголосила, що люди готові терпіти заради перемоги, заради почуття власної гідності, заради майбутнього у демократичній європейській родині.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив війну Україні й розпочав повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-