Суд на Запоріжжі дав бойовику «днр» 15 років за держзраду

Суд на Запоріжжі дав бойовику «днр» 15 років за держзраду

Укрінформ
У Запорізькій області бойовика так званої "днр", який воював проти ЗСУ, засудили до 15 років позбавлення волі.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ

"Прокурори у суді довели, що у лютому поточного року житель Тореза, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до лав незаконного збройного формування, підконтрольного так званій "днр". Перебуваючи на посадах стрільця та командира різних підрозділів "народної міліції днр", виконував злочинні накази командирів російських військ", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що засуджений здійснював оборону бойових позицій, чергував і забезпечував контрольно-пропускні функції на блокпостах. Також він брав безпосередню участь на боці росії у боях проти українських захисників на території Пологівського району Запорізької області.

Читайте також: СБУ затримала на Херсонщині бойовика рф, який стріляв у цивільних

Бойовика взяли у полон підрозділи ЗСУ.

Суд визнав його винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу) та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Як повідомляв Укрінформ, завдяки доказовій базі, яку зібрали слідчі Служби безпеки України, засуджено п’ятьох учасників терористичних організацій "л/днр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-