Якщо росія застосує ядерну зброю, відповідь буде міжнародною – глава Пентагону

Якщо росія застосує ядерну зброю, відповідь буде міжнародною – глава Пентагону

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін публічно попередив кремлівське керівництво, що в разі застосування рф ядерних компонентів у війні проти України, кремль отримає серйозну відповідь, і не лише з боку Сполучених Штатів.

Про це глава Міноборони США заявив у четвер під час пресконференції в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо це станеться (застосування росіянами ядерної зброї – ред.), ви побачите дуже серйозну відповідь з боку міжнародного співтовариства», - заявив міністр оборони США.

Він підкреслив, що це питання є дуже важливим для світової спільноти, оскільки йдеться про ризик ядерного удару вперше за останні понад 70 років, і це потенційно може змінити ситуацію для світу в цілому.

Читайте також: У Міноборони пояснили, навіщо росія розганяє фейк про «брудну бомбу»

«Навіть розмови про застосування такої зброї є небезпечними та безвідповідальними», - зауважив Остін.

За його словами, США стурбовані ескалацією з боку росії від самого початку її масштабної агресії проти України. Тому, переконаний глава Пентагону, для США важливо підтримувати комунікації як із союзниками й партнерами, так і з противниками, щоб мати можливість управляти ризиками.

Водночас Остін зауважив, що Сполучені Штати, зі свого боку, наразі не бачать жодних ознак, що путін прийняв рішення застосувати ядерну зброю або «брудну бомбу».

У відповідь на запитання, які можливості США мають для стримування ядерних погроз з боку росії, глава Пентагону підкреслив, що Сполучені Штати мають суттєвий ядерний потенціал, і в кремлі усвідомлюють його масштаби.

Читайте також: США прискорюють розміщення ядерних бомб в Європі – Politico

Глава Пентагону також наголосив, що Сполучені Штати роблять усе для того, щоб допомогти Україні захистити себе та власну територію.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент США Джо Байден заявив, що росія ризикує зробити «дуже серйозну помилку», якщо вирішить розгорнути та застосувати на території України ядерну зброю.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-