Україна в ОБСЄ: кремль розуміє, що програє в Україні

Україна в ОБСЄ: кремль розуміє, що програє в Україні

Укрінформ
Керівництво рф розуміє свій програш у війні проти України, але намагається відтягнути кінець шляхом відчайдушної спроби часткової мобілізації.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Диктатори ніколи не визнають помилок, поки їхні відчайдушні рішення не призведуть до їх особистої катастрофи. Про це говорить і часткова мобілізація, оголошена вчора президентом путіним і міністром шойгу. Якщо за словами шойгу, росія щойно втратила близько 5 900 своїх військових – що не є правдою – то навіщо росії часткова мобілізація? Що б там не говорилося, у кремлі чітко розуміють, що програють", - заявив він.

Читайте також: Покарати росію: Зеленський в ООН заявив, що треба створити спецтрибунал

Український посол вказав на те, що оголошена напередодні путіним частково мобілізація "нічого не змінює на місцях".

"Місяцями триває прихована мобілізація, яка не може змінити динаміку війни. А офіційне оголошення було лише формальністю. Своїм рішенням путін підтвердив, що він готовий кинути більше людей у ​​вогонь війни, яку він не має шансів виграти. Йому байдуже тисячі простих росіян і скільки трун приїде до російських родин. Його справді хвилює лише продовження його клептократичного правління", - наголосив Цимбалюк.

Читайте також: Оголосивши мобілізацію, путін розпочав війну проти власного народу – Литва в ООН

Він також вказав на те, що нове законодавство, яке було проголосоване російським парламентом перед оголошенням мобілізації і яке затверджує покарання за дезертирство та добровільну здачу в полон, "вказує на проблеми з російськими солдатами, які не бажають помирати за імперіалістичну війну путіна".

Окремо очільник української місії в ОБСЄ також наголосив, що "скільки б нелегітимних опитувань рф не проводила на тимчасово окупованих територіях України, результат буде один – ці "референдуми" будуть недійсними".

"Усі українські регіони будуть звільнені від російської окупації. Російське керівництво буде притягнуто до відповідальності за терор, воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені на українській землі", - підкреслив він.

Читайте також: Мобілізація є визнанням того, що кадрова армія рф не витримала й посипалась – Зеленський

За словами Цимбалюка, навіть після місяців поразок "путін все ще не може зрозуміти, що таке Україна". "Він досі продовжує недооцінювати рішучість українців протистояти окупації. Він досі не хоче визнати, що в Україні немає підтримки його "руского міра". Але путін досі вірить, що може обдурити світ зрежисованими шоу на окупованих територіях", - додав він.

З огляду на нову ескалацію з боку рф український посол наголосив на тому, що зараз настав час, щоб міжнародна спільнота "позбавила росію грошей" та запровадила додаткові санкції та закрила лазівки, які дозволяють кремлівському режиму триматися на плаву.

"Ще одним ефективним засобом стримування планів кремля було б якомога швидше озброїти Україну в достатній кількості. Україна може і повинна виграти цю війну на власних умовах", - заявив він.

Читайте також: Кулеба в ООН: Найкращий спосіб зупинити путіна – надати Україні необхідну зброю

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії владімір путін підписав указ про "часткову мобілізацію", міністр оборони рф сєргєй шойгу заявив, що у рф будуть мобілізовані 300 тисяч резервістів. Пункт указу про кількість осіб, які підлягають мобілізації, не опублікований.

За даними ЗМІ, цей пункт дозволяє міноборони рф призвати один мільйон людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-