Зеленський про переговори з рф: Суспільство не хоче говорити з терористами

Зеленський про переговори з рф: Суспільство не хоче говорити з терористами

Укрінформ
Жодні переговори з російською федерацією щодо завершення війни наразі неможливі, оскільки російська сторона не може сформулювати жодних адекватних позицій.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час спілкування у рамках панельної дискусії на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука, повідомляє Укрінформ.

«Ми хочемо закінчити війну, але змінився простір, можливості. Суспільство не хоче говорити з терористами. Хоча навіть із терористами можна спілкуватися, бо вони знають, чого хочуть», – зазначив він.

Читайте також: Україна сама визначить, як має закінчитися війна з рф, а США підтримають її позицію – Нуланд

Президент наголосив, що у випадку з російською стороною немає впевненості в тому, що вони дотримуватимуть своїх обіцянок.

«Я вважаю, що не будуть. Ніхто не вірить. Вони нерукостислі», – підкреслив він.

Читайте також: Зеленський вважає майбутню зиму випробуванням для віри в українську перемогу

За словами глави держави, спочатку потрібно, щоб рф покинула українські території та перестала поводитися, як терорист, який почав повномасштабну війну проти нашої країни, а тоді можна буде говорити про дипломатію.

«Щоб ми могли відкрити з ними дипломатичний коридор, вони мають показати політичну волю, що вони готові віддати назад чужу землю. Тоді ми можемо говорити принаймні про якісь коридори, які відкривають ті чи інші дипломатичні кроки», – пояснив Зеленський.

Читайте також: Деокупація територій та підсумки «Рамштайн-5»: Зеленський провів чергове засідання Ставки

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні в суботу, що від початку вересня Збройні сили Україні звільнили від російських окупантів уже 2 тисячі кілометрів української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-