Штати постачатимуть зброю Україні якомога швидше - Пентагон

Штати постачатимуть зброю Україні якомога швидше - Пентагон

Укрінформ
Оборонна підтримка України з боку США забезпечуватиметься в максимально можливих обсягах та найшвидшими темпами.

Про це заявив під час брифінгу речник міністерства оборони США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми надалі підтримуватимемо здатність України оборонятися. Ми робитимемо все в тій кількості, в якій ми можемо, і якомога швидше», - сказав Кірбі.

Він підкреслив, що американська сторона визначає пріоритети щодо видів озброєнь залежно від потреб ЗСУ. «Системи Javelin, Stingers, БПЛА - все це в пріоритеті», - вказав представник Пентагону.

«Сполучені Штати також продовжують взаємодію зі своїми союзниками й партнерами щодо визначення й надання українцям додаткових можливостей та використовуватимуть усі доступні інструменти для підтримки ЗСУ», - зауважив представник міноборони США.

Читайте також: Пентагон анонсував ще $300 мільйонів оборонної підтримки України

Кірбі також повідомив про останню телефонну розмову міністрів оборони США й України Ллойда Остіна і Олексія Резнікова. За його словами, глави двох відомств «перебувають у регулярному контакті», і питання оборонної підтримки України є постійною темою обговорень. У цьому зв’язку він запевнив, що Сполучені Штати постачають те, що необхідно українській стороні.

Як повідомлялося, загалом адміністрація Байдена виділила понад $2,3 мільярда на безпеку й оборону України, в тому числі більш як $1,6 мільярда з моменту вторгнення росії.

Фото: @US_TRANSCOM

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-