Київ з 24 лютого відвідав перший іноземний міністр оборони

Київ з 24 лютого відвідав перший іноземний міністр оборони

Фото
Укрінформ
Сьогодні у Києві перебуває міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Про це в Фейсбуці повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Це перший іноземний міністр оборони, який приїхав до української столиці з 24 лютого. Цікаво, хто буде наступним сміливцем. <...> Візит мого литовського колеги - це не просто жест підтримки. Ми маємо від Литви дуже конкретну допомогу. Нагадаю: саме офіційний Вільнюс першим передав нам партію ПЗРК Stinger. Ще до повномасштабного вторгнення. І ця партія наразі активно використовується за призначенням", - написав Резніков.

Міністр зазначив, що його литовський колега на власні очі побачив Київ воєнний і зміг порівняти його з різдвяним Києвом, адже минулий його візит відбувся у грудні 2021 року.

"Як уже сотні років воює лицар на литовському гербі "Погоня", так і ми не втомимося гнати російського ворога з української землі. Дякую нашим друзям і партнерам за їх мужню й хоробру позицію! Дякую, Лєтува!" - зазначив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, Київ 15 березня відвідали премʼєр-міністри Польщі, Чехії та Словенії, а також віцепремʼєр-міністр Польщі. Це був перший візит міжнародних гостей такого рівня до Києва після початку збройної агресії росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-