Макрон обговорив із Байденом і Зеленським нові санкції проти рф та допомогу Україні

Макрон обговорив із Байденом і Зеленським нові санкції проти рф та допомогу Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден і президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови в неділю обговорили проблеми війни, яку веде росія проти України й наголосили на необхідності притягнення рф до відповідальності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Своєю чергою, пресслужба Єлисейського палацу повідомила, що президент Макрон провів розмову з Байденом, а потім із Президентом України Володимиром Зеленським.

У розмові з Байденом Макрон висловив співчуття у зв'язку із загибеллю в Україні американського журналіста Брента Рено. Зазначається, що лідери обох держав домовилися посилити санкції проти Росії, підтримувати Україну й спільно вжити всіх заходів для припинення бойових дій. Вони й наділі підтримуватимуть тісний контакт із цього питання.

У розмові із Зеленським Макрон висловив повну підтримку України й докладно розповів про додаткову допомогу, яку вирішив надати Європейський Союз на саміті ЄС, що недавно відбувся у Версалі. Глави обох держав обмінялися думками щодо продовження переговорів між росією та Україною й домовилися про подальшу координацію дій.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-