Боєздатних підрозділів білорусі максимум 10 тисяч – Денисенко

Боєздатних підрозділів білорусі максимум 10 тисяч – Денисенко

Укрінформ
Відкриття білоруського фронту не відбулося.

Про це під час телемарафону сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

"Із позитиву - відкриття білоруського фронту не відбулося. Судячи з усього, лукашенко дуже боїться початку подібних бойових дій, він розуміє, що його час як президента білорусі з цього моменту по суті буде закінчено. В білорусі невелика армія, там всього 40 тис. людей. Боєздатних підрозділів, за різними оцінками, 5-8, максимум 10 тисяч. Кинути цю армію сюди зараз, за цих умов - означає отримати кілька тисяч трун. Населення білорусі категорично проти подібних авантюр", - сказав Денисенко.

Він нагадав, що згідно з недавнім опитуванням, проведеному в білорусі, лише 3% респондентів підтримали вторгнення до Україні.

"Думаю, лукашенко буде робити все від нього залежне, щоб ніякого вторгнення зі сторони білорусі наземного найближчим часом не було", - сказав Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат України ("Слуга народу"), член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі українських телеканалів заявив, що Україна не має інформації про те, що білоруські війська переходять кордон, але загроза такого вторгнення доволі висока.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-