Понад тиждень діти, мами та породіллі сидять у підвалах в облозі у Бучанському районі - депутатка

Понад тиждень діти, мами та породіллі сидять у підвалах в облозі у Бучанському районі - депутатка

Укрінформ
У гуманітарному плані на Київщині найтяжчою залишається ситуація в Бучанському районі – Бородянщина, Ворзель, Ірпінь, Гостомель, Буча. Жителі цих містечок потерпають від дій російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це розповіла у Фейсбуці народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк.

«Вже понад тиждень маленькі дітки, мами, породіллі сидять в підвалах, в облозі, без їжі. Їх неможливо звідти витягти нашими зусиллями. Нам потрібен гуманітарний коридор», - сказала Василевська-Смаглюк.

За її словами, в Поліссі люди також сидять у підвалах, за вихід без дозволу їх розстрілюють.

Щоби евакуювати цих людей, потрібні допомога Міжнародного комітету Червоного Хреста та зусилля військових, вважає народна депутатка.

При цьому вона підкреслила, що Міжнародний комітет Червоного Хреста відсутній в Україні й по суті самоусунувся від цієї жахливої проблеми.

«Величезні гроші з усього світу перераховують мешканці планети на допомогу Червоному Хресту. На жаль, Червоний Хрест не вживає жодних дій щодо забезпечення коридору для гум допомоги дітям та жінкам. Я хочу, щоби весь світ дізнався: ці люди дарма їдять свій хліб», - сказала народна депутатка.

Вона також наголосила, що підготувала відповідного листа щодо зеленого коридору як до керівника Червоного Хреста, так і до усіх силових структур, зокрема, територіальної оборони та ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-