Польща планує зменшити використання антибіотиків на тваринницьких фермах

Польща планує зменшити використання антибіотиків на тваринницьких фермах

Укрінформ
Уряд Польщі планує створити систему електронних книг лікування антибіотиками тварин і птиці на фермах. Система Wetinfo дозволить встановити, чи хтось не зловживає антибіотиками на тваринницьких фермах.

Про це під час засідання комісії з питань сільського господарства і розвитку села у Сеймі Польщі повідомив у понеділок головний ветеринарний лікар Польщі Богдан Конопка, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми розпочали велику програму Wetinfo у польській ветеринарії. Це буде електронна книга лікування тварин, у ній буде електронний рецепт, журнали до- та післязабійних оглядів в електронній формі”,- сказав Конопка.

Він додав, що це дасть змогу проаналізувати дані щодо застосування антибіотиків на фермах.

Читайте також: Австрія активніше використовуватиме ліси для виробництва енергії

Головний ветлікар зазначив, що впровадження системи Wetinfo сприятиме розумінню того, чому на одній фермі використовується, наприклад, 100 кг антибіотиків, а на іншій взагалі не використовується, або використовується мінімальним чином.

За словами Конопки, у міністерстві сільського господарства РП виділено значні кошти на створення цієї електронної системи контролю та робляться кроки, що мають на меті зменшити використання на фермах антибіотиків.

На думку головного ветлікаря, неприпустимим є компенсування поганих умов утримання і відгодівлі тварин і птиці на фермах застосуванням антибіотиків.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-