Австрія активніше використовуватиме ліси для виробництва енергії

Австрія активніше використовуватиме ліси для виробництва енергії

Укрінформ
Австрія, половину території якої вкрито лісами, більш активно розвиватиме виробництва електроенергії з деревної біомаси.

Як передає кореспондент Укрінформу, про відповідні наміри уряду повідомила федеральний міністр сільського господарства, регіонів та туризму Австрії Елізабет Кьостінгер.

"Сільське та лісове господарство є частиною рішення, якщо ми хочемо досягти енергетичного переходу. Наші ліси надають сировину для екологічного виробництва електроенергії, навіть коли сонце не світить і вітер не дме. Цей ресурс у майбутньому ми будемо використовувати ще більш активно", - заявила Кьостінгер.

Як поінформувала міністр, наразі урядом завершено розробку так званого Закону про розвиток відновлювальних джерел енергії (EAG), який, по суті, є пакетом законодавчих змін до дев’яти великих законів у сфері енергетики. Планується, що 17 березня EAG пройде Раду міністрів Австрії і поступить як урядовий законопроєкт до Національної ради (нижньої палати парламенту) республіки. Законопроєкт, який визначає основи прискореного розвитку та трансформації сектору відновлювальної електроенергетики Австрії може набути чинності вже влітку 2021 року.

Поруч з сонячною, вітровою та водною електроенергією, окремий акцент в EAG зроблено і на покращенні законодавчого та регуляторного середовища для виробництва електроенергії з біомаси та біогазу. Зокрема, господарствам у сільськогосподарській та лісовій галузях буде дозволено створювати енергетичні спільноти з можливістю вироблення та постачання електроенергії для інших домогосподарств. Також передбачені різні інструменти фінансової підтримки для розвитку виробництва електроенергії з біомаси та біогазу.

Відповідно до даних австрійського міністерства сільського господарства, регіонів та туризму, майже 48% території Австрії покрито лісом. При цьому, в останні 10 років площа лісів зростала у середньому щорічно на 3400 гектарів.

Читайте також: В Австрії пропонують вирощувати овочі та фрукти у міських парках

Як відомо, найбільша у Європі електростанція, що працює на деревній біомасі, знаходиться в австрійському Відні. Електростанція потужністю у 66 МВт забезпечує електроенергією 48 тис. домогосподарств та подає тепло ще до 12 тис. домогосподарств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-