Польща зміцнюватиме фортифікації на кордоні з Білоруссю

Польща зміцнюватиме фортифікації на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Варшава зміцнюватиме фортифікаційні загородження на польсько-білоруському кордоні в умовах прогресуючої гібридної агресії Білорусі проти Польщі.

Про це заявив глава польського уряду Дональд Туск під час відвідання в суботу польських прикордонників і військових, які несуть службу у Підляському воєводстві поблизу кордону з Білоруссю, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

Фото: PAP/Artur Reszko
Фото: PAP/Artur Reszko

Прем’єр Польщі підкреслив, що на кордоні з Білоруссю триває “прогресуюча гібридна війна”, співорганізатором якої є Білорусь. За його словами, на кордон все частіше перекидають людей, які "де-факто не мають жодного стосунку до міграції чи політичного притулку".

Він звернув увагу на необхідність зміцнення польсько-білоруського кордону через міграційний тиск на нього, зростання загрози внаслідок агресії Росії проти України та невизначеної геополітичної ситуації.

“Ми розпочали інтенсивну роботу над сучасною фортифікацією, і ці укріплення у багатьох вимірах будуть побудовані вздовж усього польського кордону зі сходу. Це не лише внутрішній кордон Польщі, а й кордон ЄС”,- підкреслив Туск.

Він додав, що поза сумнівом, всій Європі доведеться інвестувати у східний кордон Польщі, безпеку східного кордону Євросоюзу.

Читайте також: Білорусь будує сховища для російської ядерної зброї за 193 кілометри від кордону з Україною - NYT

Як відомо, у 2022 році Польща побудувала на кордоні із Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, а також встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Як повідомлялося, керівництво МВС Польщі спільно з керівництвом Прикордонної служби країни зараз працює над ущільненням загородження на польсько-білоруському кордоні.

Фото: PAP/Wojtek Jargiło

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-