Мер Стамбула на церемонії до Дня Європи розкритикував політику ЄС щодо міграції та Ізраїлю

Мер Стамбула на церемонії до Дня Європи розкритикував політику ЄС щодо міграції та Ізраїлю

Укрінформ
Мер Стамбула Екрем Імамоглу заявив, що європейські країни недостатньо зреагували на атаки Ізраїлю проти сектору Газу, непослідовно захищають людські цінності в різних регіонах, а також ігнорують роль Туреччини в ЄС.

Про це він сказав на церемонії відзначенні Дня Європи, повідомляє Укрінформ з посиланням на T24.

«Реакція, яку нинішні уряди в Європі дали (або, точніше, не змогли дати) на те, що сталося в Газі, означає, що Європи не можна послідовно захищати людські цінності в різних географічних регіонах… Чи не варто голосніше критикувати й засуджувати вбивство на очах у всього світу десятків тисяч невинних палестинців, у тому числі жінок і дітей?», – заявив Імамоглу.

Мер Стамбула також розкритикував політику Європи щодо міграціі. На його думку, європейські столиці воліють утримувати мігрантів у країнах, які межують з ЄС, наприклад, у Туреччині.

Читайте також: Туреччина вимагає від Ізраїлю вивести війська з Рафаха

«Ця ситуація відкриває шлях до використання проблеми біженців у популістських і ксенофобських політичних дискурсах, а правий авторитаризм набирає сили в Європі. Тоді як Туреччина та Стамбул належать до країн і міст, які приймають найбільшу кількість біженців у світі», - зазначив мер мегаполіса.

Окрім того, за його словами, Європа часто ігнорує роль Туреччини, борючись із власними проблемами.

Голова представництва ЄС у Туреччині, посол Ніколаус Майєр-Ландрут, у своїй промові подякував Екрему Імамоглу за проведення святкування Дня Європи. При цьому він наголосив, що відносини з цією країною перебувають не на тому рівні, якого хотіли б у ЄС.

Читайте також: Туреччина припинила усі торгові зв'язки з Ізраїлем - Bloomberg

«У нас складні, багатогранні відносини. Туреччина є країною-кандидаткою, і наші відносини, які сягають десятиліть, виявилися стійкими перед обличчям незліченних безпрецедентних криз. Торішні землетруси в Туреччині показали, що у трагічних умовах ЄС стоїть і буде стояти на вашому боці», — запевнив Майєр-Ландрут.

Як повідомляв Укрінформ, торік в Анкарі День Європи відзначили під гаслом «Сильніші разом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-