Жителю Бурятії присудили 10 років колонії суворого режиму за підпал релейної шафи

Жителю Бурятії присудили 10 років колонії суворого режиму за підпал релейної шафи

Укрінформ
Суддя Верховного суду Бурятії Тимур Циренов засудив до десяти років колонії суворого режиму місцевого жителя у справі про диверсію та держзраду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на сайт суду. 

Суд заявив, що підсудний підпалив об'єкт транспортної інфраструктури "з метою підриву економічної безпеки та обороноздатності Росії, чим надав іншу допомогу іноземній державі або її представникам".

Телеграм-канал Babr Mash стверджує, що забайкальця судили саме за підпал релейної шафи. 

У повідомленні пресслужби суду стверджується, що під час попереднього слідства підсудний повністю визнав провину та уклав досудову угоду про співпрацю з прокурором.

Читайте також: До вибуху на Байкало-Амурській магістралі причетна СБУ - джерела

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в Росії розпочалися регулярні підпали залізничної інфраструктури. Обвинувачених спочатку судили за хуліганство, а потім - за статтями про диверсію. У більшості випадків слідство стверджує, ніби палії діяли на замовлення українських спецслужб.

За 2023 рік майже півтори сотні росіян стали звинуваченими у 115 кримінальних справах про диверсії на залізницях. Більшість їх молодше 25 років, третина не досягли повноліття. Три чверті справ, які розслідуються, пов'язані з підпалом релейної шафи, де знаходиться обладнання для регулювання руху поїздів.

Читайте також: У Росії студента засудили до 5 років колонії за «співпрацю з українськими спецслужбами»

Як повідомлялося, у березні 2024 року уряд РФ схвалив законопроєкт, який запроваджує кримінальну відповідальність за статтею про диверсію з 14 років. Наразі кримінальне покарання по ній можна отримати, якщо злочин було скоєно особою, яка досягла 16 років.

Фото: Антон Клімов, RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-