Чоловік російської блогерки Бліновської пішов в армію, аби дружина не потрапила до в’язниці

Чоловік російської блогерки Бліновської пішов в армію, аби дружина не потрапила до в’язниці

Укрінформ
До лав російської армії на війну проти України записався чоловік відомої блогерки-інфлюенсерки Олени Бліновської, щоб вона не потрапила до в’язниці за звинуваченнями в ухиленні від сплати податків.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Чоловік відомої російської інфлюенсерки Олени Бліновської приєднався до військової кампанії російської армії проти України у спробі, щоб вона не потрапила до в’язниці за звинуваченнями в ухиленні від сплати податків. 16 квітня показали як Олексій Бліновський служить в лавах спеціально створеного військового підрозділу російської армії БАРС «Каскад» поблизу України», - заявили у відомстві.

Зазначається, що цей підрозділ був створений депутатом Держдуми РФ Дмитром Сабліним.

«Зазвичай цей підрозділ займається аеророзвідкою подалі від лінії фронту. Він є активним з жовтня 2022 року, і до нього залучені вже щонайменше 10 членів партія «Єдина Росія» й деякі сини з VIP-списку Кремля, яким також наданий захист», - заявили у відомстві.

У Міноборони вказують на те, що приєднання до лав БАРС «Каскаду» дозволяє представникам російської еліти обійти статутні вимоги про російську військову службу з гарантованою безпекою та потенційно заслужити прихильність Кремля.

«Кейс Бліновського є першим випадком, коли особа приєдналася до підрозділу, аби допомогти члену сім’ї уникнути в’язниці», - підсумували у відомстві.

Читайте також: СБУ оголосила підозру у держзраді кремлівському пропагандисту з телеканалів Медведчука

Раніше Медиазона повідомляла, що Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти блогерки Олени Бліновської. Її підозрюють у несплаті податків більш ніж на 900 млн рублів.

Торік у квітні власницю акаунту в Інстаграмі з 5 млн підписниками затримали під час спроби виїхати з країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-