У Росії заблокували сайт «Репортерів без кордонів»

У Росії заблокували сайт «Репортерів без кордонів»

Укрінформ
У Росії заблокували сайт міжнародної організації "Репортери без кордонів" та ще кількох видань.

Про це передає Укрінформ із посиланням на проєкт Роскомсвобода, який відстежує факти цензури у російському сегменті інтернету.

Причини блокування не вказані. Повідомляється, що це здійснюється на вимогу "державного органу", найменування якого також не вказано. Зазвичай ініціатором таких блокувань є генеральна прокуратура Росії.

"Репортери без кордонів" - неурядова організація, яка займається захистом свободи слова та журналістів у всьому світі. Серед іншого вона раз на кілька років публікує рейтинг "ворогів свободи преси" - політиків, які, на думку організації, утискають незалежні ЗМІ у своїх країнах. Від Росії до рейтингів останніх років входять глава країни Володимир Путін та голова Чечні Рамзан Кадиров.

Читайте також: «Репортери без кордонів» та ЄС запустили теле- та радіопакет «Свобода»

Крім того, за даними Роскомсвободи, під блокування потрапив сайт фонду українського підприємця Віктора Пінчука - також на вимогу "невказаного держоргану", проєкт "OSINT-бджоли" (він допомагає за відкритими джерелами ідентифікувати російських військових, що воюють в Україні), черговий домен проєкту "Хочу жити" для російських солдатів, які бажають здатися в полон ЗСУ, та посилання зі зверненням до росіян на польському сайті Legion Polski.

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення в Україну в Росії було заблоковано сотні тисяч інтернет-ресурсів, включаючи великі соцмережі та сайти багатьох незалежних ЗМІ.

Фото: EFE / EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-