Британія запровадила нові санкції проти Ірану

Британія запровадила нові санкції проти Ірану

Укрінформ
Велика Британія запровадила санкції ще проти семи осіб та шести військових організацій, які дозволили Ірану здійснювати дестабілізуючу діяльність у регіоні, включаючи прямі атаки на Ізраїль.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Зазначається, що цей пакет доповнює вже понад 400 санкцій Британії проти Ірану. Попередні санкції стосувалися Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) та інших осіб, відповідальних за напад на Ізраїль.

Нові санкції були введені у координації зі Сполученими Штатами. Вони націлені на фізичних та юридичних осіб, причетних до іранської індустрії БПЛА та балістичних ракет.

«Напад іранського режиму на Ізраїль був безрозсудним актом і небезпечною ескалацією. Сьогодні ми запровадили санкції проти ватажків іранських військових і сил, відповідальних за напад, що стався на вихідних. Ці санкції, оголошені спільно з США, показують, що ми однозначно засуджуємо таку поведінку, і вони ще більше обмежать здатність Ірану дестабілізувати регіон», - заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Британія, зокрема, ввела санкції проти Генштабу збройних сил Ірану, військово-морських сил Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), Центрального штабу Хатемоланбії (KCHQ), генерал-майора Голамалі Рашида, командувача KCHQ, міністра оборони Ірану Мохаммада Реза Аштіані, директора Організації аерокосмічної промисловості (ОАП) Сеїда Міра Ахмада Нушина та ще чотирьох осіб, пов'язаних з ОАП.

На фізичних осіб накладено заборону на в'їзд до Британії, а їхні активи будуть заморожені. Активи юридичних осіб, що потрапили під нові санкції, також підлягають замороженню.

Читайте також: Напад Ірану на Ізраїль є останнім сигналом від альянсу авторитаристів - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) запроваджує санкції, зокрема, проти 16 осіб і двох компаній, які сприяли виробництву БПЛА в Ірані.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-