В Індонезії сталося виверження вулкана, сотні людей евакуюють

В Індонезії сталося виверження вулкана, сотні людей евакуюють

Укрінформ
У ніч проти середи в найвіддаленішому регіоні Індонезії вулкан вивергнув лаву і стовп диму більш ніж на кілометр у небо, що змусило сотні людей евакуюватися.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Щонайменше 838 людей в індонезійській провінції Північний Сулавесі були евакуйовані після численних вивержень вулкана Руанг. Як повідомило в середу вулканологічне агентство Індонезії, вулкан з вівторка більше трьох разів вивергнув у небо хмари лави і попелу.

Влада підвищила рівень тривоги до другого, найвищого рівня після збільшення активності, повідомили у відомстві. Вулканічна активність зросла після двох землетрусів на острові, що сталися протягом останніх тижнів, після чого вулкан викинув небезпечні "гарячі хмари" на висоту до 1,8 км в небо.

Передбачається, що можуть бути ще виверження, тож установлено чотирикілометрову зону відмежування навколо кратера, який знаходиться більш ніж за 100 км на північ від столиці провінції Манадо.

Читайте також: В Індонезії стався землетрус магнітудою 6,6

Більшість мешканців острова евакуйовані на сусідній острів Тагуланданг.

Індонезія розташована на так званому Тихоокеанському вогняному кільці - в зоні високої сейсмічної активності на поверхні кількох тектонічних плит.

Як повідомляв Укрінформ, в індонезійській провінції Південне Сулавесі внаслідок зсуву ґрунту загинуло 18 людей, ще двоє постраждали.

Фото з сайту lechaudrondevulcain.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-