Південна Корея провела навчальні стрільби поблизу кордону з КНДР

Південна Корея провела навчальні стрільби поблизу кордону з КНДР

Укрінформ
Південна Корея у середу провела артилерійські навчання з бойовою стрільбою неподалік кордону з КНДР із метою посилення стримування провокацій з боку сусідньої країни.

Про це повідомляє Korea Times, передає Укрінформ. 

У навчаннях взяли участь близько 430 військовослужбовців сухопутних військ та 2-ї дивізії морської піхоти збройних сил Південної Кореї. Було задіяно 30 самохідних гаубиць К9 і К55А1, а також контрбатарейні РЛС і безпілотники.

Проходили тренування на військовому полігоні неподалік кордону з КНДР за 85 кілометрів на північний схід від Сеула.

Військові повідомили, що навчання мали на меті посилення оперативної сумісності сухопутних підрозділів та морської піхоти при спільному виконанні завдань для кращого стримування загроз з боку Північної Кореї.

Читайте також: США і Південна Корея проводять навчання із залученням близько 100 бойових літаків

КНДР, яка має одні з найбільших у світі за кількістю артилерійські сили, утримує значну кількість артилерії великої дальності поблизу кордону на відстані ураження Сеула, де проживає майже половина 50-мільйонного населення Південної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила, що 2 квітня успішно випробувала нову твердопаливну балістичну ракету середньої дальності «Хвасон-16В» (Hwasong-16В) із нещодавно розробленою гіперзвуковою боєголовкою, здатною нести ядерний заряд. 

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-