В Індії силовики у перестрілці знищили 29 бойовиків-маоїстів

В Індії силовики у перестрілці знищили 29 бойовиків-маоїстів

Укрінформ
В Індії в центральному штаті Чхаттісгарх сталася перестрілка між силами безпеки та маоїстами, щонайменше 29 бойовиків знищені.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Представники поліції зазначили, що вони отримали інформацію про присутність маоїстів у районі Канкер і розпочали рейд, який призвів до перестрілки, внаслідок якої також були поранені троє співробітників сил безпеки.

У поліції додали, що з місця події були вилучені кілька одиниць зброї та боєприпасів.

Бойовики, які сповідують форму комунізму, пропаговану покійним китайським лідером Мао Цзедуном, десятиліттями ведуть партизанську боротьбу проти індійського уряду, надто у центральній і східній Індії, що призводить до періодичних зіткнень. Маоїсти кажуть, що вони борються за те, щоб дати індійським фермерам і безземельним робітникам більше контролю над землею і більше прав на корисні копалини, які наразі експлуатуються великими гірничодобувними компаніями.

Читайте також: У Пакистані бойовики напали на автобус і автівку, загинули 10 людей

Міністр внутрішніх справ Індії Аміт Шах під час передвиборчої кампанії в неділю у штаті Чхаттісгарх пообіцяв ліквідувати повстанський рух протягом трьох років, якщо партія чинного прем’єр-міністра Моді Бхаратія Джаната (BJP) повернеться до влади.

Як повідомляв Укрінформ, в Індії з 19 квітня розпочнеться поетапне голосування на парламентських виборах. У голосуванні мають право взяти участь близько мільярда людей.

Фото ілюстративне: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-