Литва і Rheinmetall підписали меморандум про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Литва і Rheinmetall підписали меморандум про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Укрінформ
Уряд Литви та німецька компанія Rheinmetall підписали протокол про наміри щодо будівництва у республіці заводу з виробництва боєприпасів.

Про це повідомила у соцмережі X прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми підписали Меморандум про взаєморозуміння з компанією Rheinmetall AG, який заклав основу для будівництва заводу з виробництва артилерійських боєприпасів у Литві та нашої довгострокової співпраці", - зазначила глава литовського уряду.

Вона також наголосила на необхідності посилювати військовий потенціал демократичних країн, який "є необхідною умовою для захисту свободи".

Водночас міністр економіки та інновацій Литви Аушріні Армонайте заявила, що майбутній завод стане однією з найбільших інвестицій у Литву.

Читайте також: Концерн Rheinmetall отримав від ЄС €130 мільйонів на збільшення виробництва боєприпасів

"Ми залучаємо інвестиції, які принесуть прибуток та допоможуть нам забезпечити автономність у закупівлях озброєнь", – цитує литовського міністра Reuters.

Як повідомлялося, міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас раніше висловлював сподівання, що Rheinmetall відкриє завод з виробництва снарядів у Литві до кінця 2025 року.

Сейм Литви 9 квітня ухвалив поправки до законів, що дозволять великим компаніям оборонної промисловості швидше розпочати розвиток проєктів у країні.

Фото: Х Ingrida Simonyte

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-