Росія «дзеркально» висилає естонського дипломата

Росія «дзеркально» висилає естонського дипломата

Укрінформ
Повіреному у справах Естонії в РФ вручили ноту, в якій один естонський дипломат оголошений персоною нон ґрата, він має залишити Росію впродовж тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомив естонський мовник ERR.

«Хід Росії був очікуваний і відомий заздалегідь, оскільки це крок у відповідь на висилку одного російського дипломата з Естонії 19 березня. Естонія вислала російського дипломата, оскільки посольство РФ неприпустимо втрутилося у внутрішні справи та процес правосуддя Естонії», - сказав естонський міністр закордонних справ Маргус Цахкна.

Він пояснив, що Естонія не допускає на своїй території організовані російськими спецслужбами гібридні операції проти безпеки і реагує на них негайно.

Читайте також: Росія заявила про висилку австрійського дипломата

Як повідомлялося, 11 січня 2023 року Естонія зажадала від Росії скоротити кількість працівників російського посольства в Таллінні. У МЗС країни зазначили, що таким чином буде забезпечено паритет із кількістю працівників естонського посольства у Москві.

На це Росія 23 січня відповіла викликом посла Естонії, якому було передано прохання залишити Москву до 7 лютого. При цьому Росія оголосила, що також відкликає свого посла з Таллінна. На початку лютого 2023 року Росію залишив посол Естонії, посол РФ - Естонію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-