У Литві проживають 15 тисяч росіян - глава МВС

У Литві проживають 15 тисяч росіян - глава МВС

Ексклюзив
Укрінформ
Литва моніторить усіх громадян РФ на своїй території, контролює ситуацію, щоб не виникало проросійських настоїв та перевіряє усіх людей, які навіть під виглядом туристів мають Шенгенські візи.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила глава МВС Литви Аґне Білотайте.

«Ми не маємо таких гострих проблем, як латвійці, бо в них відсоток росіян у країні значно вищий. Це люди, які підтримують режим Путіна, військові дії в Україні, розмовляють російською, підбурюють населення. Ми теж намагаємося це все відслідковувати та контролювати, в нас офіційно дозволено проживання 15 тисячам людей з російським громадянством. Зауважу, що у нас – трішки інша ситуація з вимогами знання мови, наших законів. Наші органи безпеки моніторять усіх людей, які навіть під виглядом туристів мають Шенгенські візи. Ми їх максимально вивчаємо і проводимо усі процедури, щоби забезпечити безпеку в країні», - сказала Білотайте.

Як повідомляв Укрінформ,  у Литві заборонено з 11 березня їздити на автомобілях з російськими номерними знаками.

Читайте також: У Литві проживають 85 тисяч українських біженців - усі отримали статус тимчасового захисту

Виняток застосовується до громадян Росії, що прямують на зареєстрованих у Росії транспортних засобах транзитом до Калінінградської області або з неї за спрощеним транзитним документом (УТД). Такий транзит через територію Литви не може тривати понад 24 години. Під час проїзду транзитом у транспортному засобі має бути його власник.

Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-