Атаки Ірану на Ізраїль аналогічні тим, які Росія завдає по Україні - ISW

Атаки Ірану на Ізраїль аналогічні тим, які Росія завдає по Україні - ISW

Укрінформ
Комбінована атака дронами та ракетами на Ізраїль з боку Ірану схожа на удари, які Росія неодноразово завдавала по території України, намагаючись визначити оптимальний спосіб, як прорвати протиповітряну і протиракетну оборону західного зразка.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW) у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Іранська ракетно-безпілотна атака на Ізраїль показує, що Іран вчиться у росіян і хуситів розробляти дедалі більш небезпечні і ефективні удари, ціллю яких є як Ізраїль, так і США.

Поєднання іранських безпілотників і крилатих і балістичних ракет проти Ізраїлю має на меті збити з пантелику і вивести з ладу ізраїльську протиповітряну оборону. Частиною цих зусиль є одночасні атаки підтримуваних Іраном проксі-сил в Лівані і Ємені.

«Цей іранський підхід повторює російські експерименти з комбінаціями балістичних і крилатих ракет разом з іранськими безпілотниками для запуску дедалі більш ефективних ударних пакетів, здатних пробити американські і європейські системи протиракетної і протиповітряної оборони», - вважають аналітики ISW.

Іран також вивчив уроки з атак хуситів, спрямованих на міжнародне судноплавство навколо Ємену. Хусити використовували комбінації іранських безпілотників та ракет проти систем протиповітряної та протиракетної оборони США, що дозволило Ірану та хуситам протестувати та вдосконалити свої ударні комплекси.

Читайте також: Генсек ООН засудив атаку Ірану по Ізраїлю та застеріг від масштабної війни в регіоні

«Продовження використання дронів іранської розробки численними ворогами США і поглиблення зв'язків між сторонами, що їх використовують, допоможе Тегерану, Росії, Північній Кореї і Китаю вдосконалити використання цих систем проти Сполучених Штатів, їхніх союзників і партнерів. США та їхні союзники і партнери стикаються з дедалі більш взаємопов'язаною групою супротивників, які допомагають один одному і вчаться один у одного», - вважають в ISW.

Як повідомляв Укрінформ, Іран у суботу завдав повітряного удару по Ізраїлю. За даними Армії оборони Ізраїлю, Іран у ніч на 14 квітня під час масованої атаки на Ізраїль запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-