Ірак, Ліван та Йорданія закрили повітряний простір на тлі удару Ірану по Ізраїлю

Ірак, Ліван та Йорданія закрили повітряний простір на тлі удару Ірану по Ізраїлю

Укрінформ
Ірак, Ліван та Йорданія заявили про закриття своїх повітряних просторів на тлі іранської повітряної атаки на Ізраїль.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал Al Arabiya.

"Кілька країн Близького Сходу оголосили в суботу пізно ввечері про закриття свого повітряного простору і перенаправлення польотів у зв'язку з атакою у відповідь Ірану на Ізраїль", - йдеться у повідомленні.

Йорданське Хашимітське Королівство оголосило про тимчасове закриття свого повітряного простору для всіх вхідних, вихідних і транзитних літаків. Йорданська авіаційна влада також повідомила, що система GPS країни зазнала перешкод, що змусило літаки використовувати альтернативні навігаційні системи.

Владу Лівану повідомила, що повітряний простір країни буде тимчасово закритий з 1-ї години ночі за місцевим часом до 7-ї ранку.

Пізно ввечері в суботу Ірак також оголосив про закриття свого повітряного простору та призупинення всіх повітряних перевезень після того, як сусідній Іран запустив через іракську територію ракети та ударні дрони у напрямку Ізраїлю.

Читайте також: По Ізраїлю може бути запущено до півтисячі дронів та безпілотників – ЗМІ

Кувейтська авіакомпанія Kuwait Airways заявила про перенаправлення усіх вихідних та вхідних рейсів із "зон напруженості" з огляду на безпекову ситуацію в регіоні.

Як повідомляє іранський телеканал Press TV, міністр оборони Ірану Мохаммад Реза Аштіані, тим часом, пригрозив, що "будь-яка країна, яка може відкрити свою землю або повітряний простір Ізраїлю для [потенційного] нападу на Іран, отримає нашу рішучу відповідь".

Як повідомляв Укрінформ, у суботу ввечері Корпус вартових ісламської революції (КВІР) Ірану заявив, що завдає "масштабні" удари ракетами та безпілотниками по Ізраїлю у відповідь на ізраїльську атаку 1 квітня на консульський відділ посольства Ірану в Дамаску.

Фото ілюстративне / David McElvey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-