До Гази з Ізраїлю через новий КПП прибули перші вантажівки з гумдопомогою

До Гази з Ізраїлю через новий КПП прибули перші вантажівки з гумдопомогою

Укрінформ
Перші вантажівки з гуманітарною допомогою прибули з Ізраїлю до сектору Гази через новий північний контрольно-пропускний пункт.

Про це повідомила у п'ятницю Армія оборони Ізраїлю, передає Укрінформ із посиланням на The Jerusalem Post.

Як зазначається, прибуття вантажу з продуктами харчування відбулося в межах зусиль, спрямованих на розширення маршрутів доставки гуманітарної допомоги в сектор Гази, зокрема, в її північну частину.

При в'їзді вантажівки пройшли перевірку безпеки і супроводжувалися солдатами ЦАХАЛу.

Видання пише, що рішення про ввезення гумдопомоги через північний контрольно-пропускний пункт було прийнято після того, як Ізраїль зіштовхнувся з сильним міжнародним тиском з вимогою збільшити обсяги допомоги в цьому регіоні.

Після помилкового ізраїльського удару, жертвами якого стали семеро співробітників гуманітарної організації World Central Kitchen, Ізраїль пообіцяв збільшити допомогу Газі та відкрити новий КПП.

У четвер речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила журналістам у Вашингтоні, що Ізраїль все ще не вчинив достатньо для подолання кризи голоду в Газі, але зробив кроки для поліпшення ситуації.

«Останні кілька днів дали певні надії», - заявила П'єр, підкресливши, що план Ізраїлю відкрити новий контрольно-пропускний пункт для гуманітарної допомоги є кроком у правильному напрямку.

Читайте також: Білий дім вважає реальною загрозу нападу Ірану на Ізраїль та відстежує ситуацію

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль вивів війська з півдня сектору Гази, але війна далека від завершення. Керівник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві наголосив, що, попри вихід із сектора Гази, війна проти ХАМАСу триває.

Фото: IDF SPOKESMAN’S UNIT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-