Кількість жертв землетрусу на Тайвані зросла до 16

Кількість жертв землетрусу на Тайвані зросла до 16

Укрінформ
Кількість підтверджених загиблих під час землетрусу на Тайвані, що стався тиждень тому, зросла до 16 осіб, троє продовжують вважатися зниклими безвісти і ще 1155 людей зазнали поранень.

Про це повідомляє тайванське інформагентство CNA, передає Укрінформ.

Рятувальники знайшли під завалами каміння в національному парку Тароко поблизу міста Хуалянь, найбільш постраждалого від стихії, та дістали тіла трьох людей, які, як вважається, були членами однієї родини. Їх особи наразі встановлюються. 

Серед трьох тих, хто вважається зниклими безвісти, пара із Сінгапуру, що також перебувала в парку Тароко на момент землетрусу. Їхні сліди наразі виявити не вдалося.

З моменту землетрусу на острові зафіксували 779 зсувів ґрунту загальною площею майже 434 гектари, проте масштабних загрозливих зрушень, подібних до тих, що спостерігаються одразу після підземних поштовхів, не було.

За підрахунками місцевої влади, загальна сума завданих землетрусом збитків наразі становить близько $2,5 мільйона, із яких майже 98% припадає на найбільш постраждалий округ Хуалянь.

Станом на четвер майже всім домогосподарствам у постраждалих районах Тайваню повернули електроживлення і газ та відновили мобільний зв’язок.

Читайте також: Японія надасть $1 мільйон екстреної допомоги постраждалим від землетрусу на Тайвані

Президент Тайваню Цай Інвень, яка відвідала постраждалий округ Хуалянь, повідомила про виділення урядом термінового фінансування для усунення наслідків землетрусу та подякувала міжнародній спільноті за підтримку, зокрема японському уряду й приватному бізнесу за надані кошти, уряду Туреччини, яка надіслала команду операторів із безпілотниками для пошукових операцій.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня поблизу східного узбережжя Тайваню стався потужний землетрус. Тайванське агентство з моніторингу землетрусів оцінило його магнітуду в 7,2, а Геологічна служба США – в 7,4.

Цей землетрус став найсильнішим на острові за останні 25 років.

Фото: Пожежна служба округу Хуалянь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-