Кіпр незабаром поновить поставки допомоги для Гази

Кіпр незабаром поновить поставки допомоги для Гази

Укрінформ
Кіпр планує відновити поставки гуманітарної допомоги до Гази, які призупинили після вбивства Ізраїлем семи гуманітарних працівників.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що на Кіпрі зберігається близько тисячі тонн гуманітарної допомоги, призначеної для голодуючих людей в Газі, яка зберігається там після рішення Всесвітньої центральної кухні (WCK) призупинити діяльність на цій території після загибелі її працівників 1 квітня.

США планують побудувати на середземноморському узбережжі Гази причал, який має бути готовий до 1 травня, що дозволить доправляти допомогу, яка попередньо перевірятиметься на Кіпрі під наглядом Ізраїлю.

За словами президента Кіпру Нікоса Хрістодулідеса, з відкриттям цього причалу Кіпр сподівається на швидке відновлення постачання допомоги.

"Ми підтримуємо зв'язок з країнами, з якими працювали з самого початку, так що дуже скоро гуманітарна допомога з Кіпру відновиться після завершення американського проєкту в Газі", - сказав він.

Читайте також: Після розмови Нетаньягу з Байденом Ізраїль дозволив збільшити постачання гумдопомоги до Гази

Після того, як WCK оголосила про паузу, конвой кораблів, які брали участь у місії, повернувся на Кіпр 3 квітня з недоставленою допомогою. Корабель, що спочатку стояв на якорі, на цьому тижні привели в порт на Кіпрі для розвантаження після того, як на острові почалася негода.

"План полягає в тому, щоб зберігати допомогу до тих пір, поки WCK не вирішить, що робити далі", - сказав кіпрський чиновник.

WCK працює в Газі з жовтня, використовуючи землю, повітря, а віднедавна і море, щоб доставити допомогу в анклав для забезпечення своєї мережі з понад 60 громадських кухонь.

Як повідомляв Укрінформ, семеро працівників організації World Сentral Kitchen загинули в секторі Гази внаслідок удару ізраїльських військ.

Читайте також: Байден назвав помилкою підхід Ізраїлю до операції у секторі Гази

Через їхню загибель кілька благодійних організацій призупинили постачання продовольства палестинцям, які опинилися на межі голоду.

Фото: Anadolu via Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-