Китай підтримує російський народ у виборі власного шляху розвитку - Сі

Китай підтримує російський народ у виборі власного шляху розвитку - Сі

Укрінформ
Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Китай підтримує обраний російським народом власний шлях розвитку і назвав китайсько-російські відносини «прикладом гармонійного співіснування великих країн».

Про це він сказав під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Пекіні, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Китай підтримує російський народ у виборі ним власного шляху розвитку, що відповідає його національним умовам», - сказав Сі.

Зауваживши, що цього року відзначається 75-річчя встановлення дипвідносин між Китаєм і РФ, він закликав скористатися цією нагодою, щоб «повністю реалізувати низку важливих консенсусів», досягнутих ним і російським очільником Путіним.

«Ми з президентом Путіним домовилися продовжувати підтримувати тісні контакти, щоб китайсько-російські відносини завжди розвивалися поступально і стабільно», - зазначив голова КНР.

За його словами, «Китай і Росія об’єднали зусилля, щоб створити новий зразок гармонійного співіснування та взаємовигідної співпраці між великими країнами», і їх приклад «вніс мудрість та силу в міжнародну чесність і справедливість».

Читайте також: Сі Цзіньпін на початку травня зустрінеться з Макроном у Парижі - Politico

«Китай … готовий співпрацювати з Росією для інтенсифікації двосторонніх обмінів, зміцнення координації у багатосторонніх форматах, таких як БРІКС, Шанхайська організація співробітництва та інших, і об’єднувати Глобальний Південь у дусі рівності, відкритості та прозорості», - заявив лідер Китаю.

Лавров, своєю чергою, висловив похвалу на адресу Сі, під керівництвом якого «Китай досяг визначних успіхів у своєму розвитку», чим «Росія глибоко захоплюється».

Російський топдипломат також зазначив, що «успішне переобрання президента Путіна» забезпечило «спадкоємність російсько-китайських відносин, заснованих на рівності та взаємній вигоді, які демонструють сильну стійкість».

Про російське вторгнення в Україну, що триває третій рік і дестабілізує увесь світ, і від якого найбільше страждають країни Глобального Півдня, виразником чиїх інтересів Китай себе позиціонує, Сі не згадав.

Читайте також: Китай направить до КНДР делегацію високого рівня - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Пекін сподівається на якнайшвидше припинення вогню і завершення збройного протистояння в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-