Rheinmetall побудує у Литві завод для виробництва снарядів

Rheinmetall побудує у Литві завод для виробництва снарядів

Укрінформ
Литва протягом двох тижнів підпише з німецьким збройовим концерном Rheinmetall угоду щодо будівництва заводу з виробництва артилерійських снарядів на своїй території.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Міністр національної оборони Лаурінас Кашчунас сподівається, що німецький виробник озброєнь Rheinmetall відкриє свій завод з виробництва снарядів в Литві до кінця 2025 року", - йдеться у повідомленні.

"Ми сподіваємося, якщо все буде добре, якщо всі процеси вдадуться, що наприкінці наступного року він (завод - ред.) запрацює. Можливо, немає абсолютних гарантій, але це план", - сказав Кашчунас журналістам сьогодні.

За словами міністра, боєприпаси, вироблені на заводі, будуть експортуватися, а частина постачатиметься Збройним силам Литви.

Сейм Литви 9 квітня ухвалив поправки до законів, що дозволять великим компаніям оборонної промисловості швидше розпочати розвиток проєктів у Литві.

Читайте також: Концерн Rheinmetall отримав від ЄС €130 мільйонів на збільшення виробництва боєприпасів

За словами міністра економіки та інновацій Литви Аушріні Армонайте, ініційовані законодавчі зміни зроблять країну однією з найбільш дружніх для ОПК.

"Rheinmetall буде першим проєктом, але я сподіваюся, і ми докладемо усіх зусиль, щоб він був далеко не останнім", — зазначила Армонайте.

Як повідомлялося, компанія Rheinmetall отримала від федерального уряду Німеччини замовлення на постачання в Україну додатково 20 бойових машин піхоти Marder.

Фото: Zuma Press / Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-