Справа про геноцид: Німеччина у суді ООН відкидає звинувачення Нікарагуа

Справа про геноцид: Німеччина у суді ООН відкидає звинувачення Нікарагуа

Укрінформ
У Міжнародному суді ООН Німеччина відкидає звинувачення Нікарагуа в тому, що, надаючи військову та фінансову допомогу Ізраїлю, Берлін начебто є причетними до можливого геноциду в Газі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, про це під час виступу на слуханнях в Міжнародному суді ООН заявила представниця Німеччини Таня фон Услар-Глейхен. 

За її словами, претензії Нікарагуа не мають ні фактичних, ні юридичних підстав.

Вона також наголосила, що Німеччина усі звинувачення відкидає та наголошує, що Німеччина не порушувала ані Конвенцію про запобігання геноциду, ані міжнародне гуманітарне право.

“Німеччина робить все можливе, щоб виконати свої зобов'язання як перед ізраїльським, так і палестинським народом… Німеччина рішуче відкидає звинувачення Нікарагуа”, - сказала вона.

“Одразу ж хотіла б підкреслити, що Німеччина зробила висновки зі свого минулого. Це включає відповідальність за один з найжахливіших злочинів в історії людства, - додала вона. - Цим пояснюється один із принципів, на яких ґрунтується наша зовнішня політика з усіх питань Близького Сходу. Наша історія є причиною того, що безпека Ізраїлю є центральним елементом зовнішньої політики Німеччини”.

Варто зазначити, що слухання 8-9 квітня були присвячені тимчасовим заходам, які суд має право вводити на період розгляду, щоб запобігти посиленню ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, Нікарагуа через Міжнародний суд ООН намагається домогтися припинення підтримки Ізраїлю Німеччиною.

Читайте також: Франція, Йорданія та Єгипет закликали негайно припинити вогонь у Газі

Міжнародний суд ООН почав попередній розгляд скарги Нікарагуа проти Німеччини, в якій Нікарагуа вимагає припинення підтримки Ізраїлю Німеччиною.

Виступаючи на слуханнях, представник Нікарагуа Карлос Хосе Арґуельо Гомез заявив, що Ізраїль не зможе діяти “абсолютно безкарно” у Газі без підтримки таких держав, як Німеччина.

Нікарагуа ініціювала 1 березня такий розгляд проти Німеччини за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. У своєму позові країна стверджує, що Німеччина, надаючи Ізраїлю політичну, фінансову та військову підтримку та призупинивши фінансування гуманітарного агентства UNRWA, сприяє скоєнню геноциду і не виконала своє зобов’язання робити усе можливе для його недопущення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-