Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН почав розгляд позову

Нікарагуа вимагає заборонити Німеччині допомагати Ізраїлю: Суд ООН почав розгляд позову

Укрінформ
Міжнародний суд ООН почав попередній розгляд скарги Нікарагуа проти Німеччини, в якій Нікарагуа вимагає припинення підтримки Ізраїлю Німеччиною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, слухання 8 та 9 квітня присвячені тимчасовим заходам, які суд має право вводити на період розгляду, щоб запобігти посиленню ситуації.

Виступаючи на слуханнях, представник Нікарагуа Карлос Хосе Арґуельо Гомез заявив, що Ізраїль не зможе діяти абсолютно безкарно у Газі без підтримки таких держав, як Німеччина.

Нікарагуа ініціювала 1 березня такий розгляд проти Німеччини за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. У своєму позові країна стверджує, що Німеччина, надаючи Ізраїлю політичну, фінансову та військову підтримку та призупинивши фінансування гуманітарного агентства UNRWA, сприяє скоєнню геноциду і не виконала своє зобов’язання робити усе можливе для його недопущення.

Читайте також: Ізраїль вивів війська з півдня сектору Гази, але війна далека від завершення - керівник штабу ЦАХАЛ

Берлін усі звинувачення відкидає та наголошує, що Німеччина не порушувала ані Конвенцію про запобігання геноциду, ані міжнародне гуманітарне право.

Як повідомляв Укрінформ, ПАР подала позов проти Ізраїлю про можливе порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього до Міжнародного суду ООН 29 грудня 2023 року.

У січні Міжнародний суд ООН у рішенні щодо тимчасових заходів постановив, що Ізраїль повинен вжити всіх заходів для запобігання актам геноциду в Секторі Гази, але не наказав негайно припинити вогонь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-