Румунія заборонила в’їзд понад 100 громадянам Молдови через заплановані протести

Румунія заборонила в’їзд понад 100 громадянам Молдови через заплановані протести

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Румунії заборонило в’їзд в країну 116 громадянам Молдови, які планували протестувати під час візиту молдовської лідерки Маї Санду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Point із посиланням на zdg.md.

Видання зазначає, що заплановані демонстрації організовував та фінансував молдовський олігарх-втікач Ілан Шор.

Заборона була накладена однією із структур Міністерства внутрішніх справ Румунії. Цю інформацію підтвердив глава Управління міжнародного поліцейського Генерального інспекторату поліції Віорел Центю, йдеться у матеріалі.

«Групі молодих людей, близьких до Шору, компетентні органи цієї держави заборонили в’їзд до Румунії. Заборона була накладена компетентними органами цієї держави».

Центю зазначив, що не може надати інформацію щодо того, на який саме термін була накладена заборона на в’їзд. Він додав, що обмеження були застосовані після висновку про те, що ці молоді люди несли і надалі несуть небезпеку для нацбезпеки Румунії.

Читайте також: Відносини з Росією перебувають на найнижчому рівні за всю історію Молдови - глава МЗС

«Більш того, мова йде про Румунію, але якщо інші молоді люди або інші становлять небезпеку для інших європейських країн, то заборона також буде застосована, тому що вони напряму загрожують національній безпеці будь-якої держави», – підкреслив Центю.

За словами чиновника, наразі відомо про 116 людей, на яких розповсюджується накладена заборона, однак їх число може змінитися.

«Це інформація, яку ми наразі маємо від колег із Румунії. Можуть з’явитися зміни та новий список», – додав він.

Нагадаємо, чеська влада має намір депортувати уродженця Росії Олександра Степанова, який мешкає у Чехії майже 20 років, оскільки він може нести загрозу для країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-