Швеція висилає китайську журналістку, яка прожила в країні 20 років

Швеція висилає китайську журналістку, яка прожила в країні 20 років

Укрінформ
Швеція вирішила депортувати китайську журналістку з довічною забороною на повернення після того, як Служба державної безпеки (Säpo) звинуватила її в загрозі нацбезпеці країни.

Про це повідомляє The Local, передає Укрінформ.

57-річна жінка, імені якої не називають, прибула до Швеції майже 20 років тому, вона була одружена зі шведом. До 9 жовтня минулого року журналістка щодня публікувала матеріали на власному новинному сайті, але того ж місяця була взята під варту Säpo.

У листопаді Міграційна служба Швеції видала наказ про депортацію жінки.

«Інформація, якою володіє відомство, є дуже достовірною. Заявник становить серйозну загрозу для безпеки королівства», - заявили представники Säpo в Міграційному суді після того, як журналістка оскаржила це рішення.

Читайте також: Чехія планує депортувати члена російської діаспори за співпрацю зі спецслужбами РФ

Жінка заперечує, що становить загрозу національній безпеці Швеції, однак, як зазначається, роками тісно контактувала з китайським посольством і людьми, пов'язаними з китайським режимом у Швеції.

Раніше Säpo вже називала Китай однією з найбільших загроз національній безпеці Швеції, звинувачуючи Пекін у проведенні широкомасштабних шпигунських і розвідувальних операцій у Швеції.

Як повідомляв Укрінформ, керівниця Служби державної безпеки Швеції (СДБ) Шарлотт фон Ессен заявила, що Росія, Китай та Іран становлять найбільшу загрозу безпеці скандинавської країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-