Ізраїль пояснив, навіщо відводить війська з півдня Гази

Ізраїль пояснив, навіщо відводить війська з півдня Гази

Укрінформ
Ізраїль відводить свої війська з півдня Гази для перепочинку та переозброєння.

Як передає Укрінформ, про це заявив у неділю координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі в інтервʼю CBS News.

За його словами, Ізраїль дав зрозуміти Вашингтону, що несподіваний крок з виведення військ з південної частини Гази спрямовано саме на це.

Кірбі назвав цей крок розвитком війни, а не виведенням військ з метою її припинення. Водночас ідея, що стоїть за цим кроком, не до кінця зрозуміла.

«Дані, які ми отримали від них сьогодні вранці, свідчать про те, що це справді в основному перепочинок і переозброєння для військ, які перебувають на місці вже чотири місяці поспіль… - сказав Кірбі. - Що вони робитимуть з цими військами після відпочинку й переозброєння, я не можу сказати».

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю оголосила про відведення своїх сухопутних підрозділів з півдня сектору Газа, за винятком однієї бригади.

При цьому ЦАХАЛ не надав інформації стосовно того, чи відтермінує це штурм міста Рафах на півдні Гази, який, за словами ізраїльських лідерів, необхідний для ліквідації угруповання ХАМАС.

Читайте також: Нетаньягу: Ізраїль - «за крок від перемоги» у секторі Гази

Білий дім в останні тижні чинив тиск на Ізраїль, аби той утримався від військової операції в Рафаху, поки не буде забезпечено належний захист цивільного населення.

Як повідомлялося раніше, Рада Безпеки ООН наприкінці березня ухвалила резолюцію, якою закликала Ізраїль до негайного тимчасового припинення бойових дій. США, всупереч очікуванням, не заветували цю резолюцію.

Фото: Армія оборони Ізраїлю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-