У Німеччині хочуть перевірити боєготовність усіх резервістів

У Німеччині хочуть перевірити боєготовність усіх резервістів

Укрінформ
Голова асоціації резервістів Німеччини Патрік Зензбург хотів би перевірити всіх резервістів країни на стан їх боєготовності.

Про це він розповів Bild, передає Укрінформ.

У Німеччині налічує близько 900 тисяч колишніх солдатів і колишніх призовників у віці до 65 років, які мають статус резервіста, поінформував Зензбург.

У зв’язку з російською агресивною війною проти України та пов’язаною з нею реструктуризацією Бундесверу точиться дискусія про те, як можна залучити більше жінок і чоловіків до війська. Наразі це виявилося надзвичайно складним.

Читайте також: Путін завершить війну, коли зрозуміє неможливість її виграти - Шольц

«На випадок оборони нам потрібні резервісти, щоб забезпечити безпеку нашої власної країни та інфраструктури, забезпечити матеріально-технічну підтримку країн-партнерів у Німеччині та, останнє, але не менш важливе, щоб замінити бойові війська на фронті», — сказав полковник запасу. За його словами, якщо Німеччина зазнає нападу і вступить у війну, «доведеться подумати про другу і третю хвилю оборони; в першу чергу це будуть резервісти».

Як повідомляв Укрінформ, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Німеччині закликали значно збільшити кількість резервістів.

Фото: picture alliance/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-