Путін завершить війну, коли зрозуміє неможливість її виграти - Шольц

Путін завершить війну, коли зрозуміє неможливість її виграти - Шольц

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц пообіцяв, що його країна не припинить своїх зусиль з підтримки України у війні проти російських агресорів і закликав Захід продовжувати таку підтримку.

Про це політик заявив під час виступу на зустрічі європейських соціал-демократів у Бухаресті в суботу, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Війна в Україні закінчиться в той момент, коли (російський) президент (Володимир) Путін вирішить вивести свої війська. Однак він прийме це рішення лише тоді, коли зрозуміє, що не може виграти війну на полі бою», - сказав глава німецького уряду та нагадав, що його країна виділила до цього часу Києву військової підтримки на 28 мільярдів євро.

Він зауважив, що підтримка Заходом України є «ключем до відновлення миру» в Європі.

«Ми будемо підтримувати її до тих пір, поки це буде необхідно», - підкреслив очільник уряду ФРН.

Шольц сказав, що найкращим способом запобігти будь-якій ескалації, включаючи потенційний конфлікт між Росією та НАТО, є те, що він назвав «ефективним стримуванням».

Читайте також: Німеччина використовує всі важелі для допомоги Україні - Бербок

«Тому ми більше інвестуємо у власну безпеку та оборону разом як європейці, щоб ніхто не наважився напасти на нас», - закликав канцлер до розбудови сильної та справді європейської оборонної промисловості».

У суботу в румунській столиці відбувся агітаційний захід Європейських соціалістів (PES) перед виборами до Європарламенту. Окрім того, Шольц, зустрівся з прем'єр-міністром Іоном-Марселом Чолаку.

Як повідомляв Укрінформ, Олаф Шольц, коментуючи засідання Європейської ради в Брюсселі 22 березня, назвав використання прибутків від заморожених активів російського центробанку "повністю захищеною законом процедурою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-