Місцеві вибори у Польщі проходять спокійно: вже проголосував кожен шостий

Місцеві вибори у Польщі проходять спокійно: вже проголосував кожен шостий

Укрінформ
На цьогорічних місцевих виборах у Польщі явка на 13.00 годину (за київським часом) становила 16,52%, що на 1% більше, ніж під час попередніх виборів до органів місцевого самоврядування країни в 2018 році.

Про це під час пресконференції у Варшаві повідомили члени державної виборчої комісії Польщі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За інформацією голови комісії Сильвестера Марціняка, загалом проголосувало вже понад 4,7 млн дорослих поляків з майже 29 млн, які мають право голосу.

Серед регіонів найбільша явка фіксується в Підляському воєводстві на сході РП - 19,3%, а серед міст - в Ольштині, що є столицею цього воєводства - 17,5%.

За даними польського Держвиборчкому, вибори відбуваються спокійно. Інциденти є поодинокими і не впливають на загальну картину виборів. Серед таких інцидентів названо виявлення членів виборчих дільниць, які були під впливом алкоголю чи проведення агітації у день виборів.

Читайте також: У другому турі президентських виборів у Словаччині переміг провладний кандидат

Як повідомляв Укрінформ, поляки обирають близько 47 тис. депутатів місцевих рівнів, а також майже 2,5 тис. війтів, бургомістрів та мерів міст. Загалом по всій країні було зареєстровано понад 183 тис. кандидатів у депутати різних рівнів, і понад 6 тис. кандидатів на посади війтів, бургомістрів і мерів міст. Виборчі дільниці будуть відчинені з 8-ї до 22-ї години за київським часом.

Після 22-ї години найбільші телеканали Польщі - TVP, Polsat, TVN - повідомлять дані екзит-полу про результати виборів, проведеного центром Ipsos. Ці результати включатимуть дані про голосування за партії до сеймиків воєводств, а також за мерів найбільших міст країни, зокрема Варшави, Гданська, Вроцлава, Кракова.

Другий тур виборів війтів, бургомістрів та мерів міст відбудеться в Польщі 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-