Британія відправить корабель для створення морського коридору допомоги до Гази

Британія відправить корабель для створення морського коридору допомоги до Гази

Укрінформ
Уряд Великої Британії допоможе створити морський коридор для допомоги населенню сектору Гази. Туди направлять корабель Королівського флоту для участі в рятувальній місії у Східному Середземномор’ї.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті британського уряду.

Корабель із новою допомогою від Сполученого Королівства сприятиме становленню міжнародного гуманітарного морського коридору від Кіпру до Гази. Очікується, що він почне працювати на початку травня.

Окрім судна, Міноборони Британії виділяє до 9,7 мільйона фунтів стерлінгів (понад 12,2 мільйона доларів США) на доставку допомоги, логістичну експертизу та підтримку обладнання коридору.

Зазначається, що впродовж останніх тижнів Королівські ВПС здійснили п’ять десантувань гуманітарної допомоги уздовж берегової лінії Гази, доставивши понад 40 тонн продуктів харчування жителям анклаву.

Читайте також: Після розмови Нетаньягу з Байденом Ізраїль дозволив збільшити постачання гумдопомоги до Гази

«Ситуація у Газі жахлива, і перспектива голоду реальна. Ми продовжуємо надавати допомогу тим, хто її так відчайдушно потребує. Разом із США, Кіпром та іншими партнерами ми встановлюємо тимчасовий пірс біля узбережжя Гази», – сказав очільник британського МЗС Девід Кемерон.

Новий морський коридор забезпечить доставку десятків тисяч тонн допомоги, яку попередньо перевірятимуть на Кіпрі.

Як повідомлялося, 25 березня Королівські ВПС Великої Британії уперше скинули понад 10 тонн продовольства над сектором Гази в межах надання гуманітарної допомоги цивільному населенню.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-