Президент Фінляндії - про ситуацію на кордоні з РФ: Путін використовує людей як інструмент у війні

Президент Фінляндії - про ситуацію на кордоні з РФ: Путін використовує людей як інструмент у війні

Укрінформ
Президент Фінляндії Александер Стубб назвав хорошим рішення закрити кордон із Росією, адже РФ використовує мігрантів як інструмент у війні.

Про це він розповів у телепрограмі Yle Ykkösaamu, передає Укрінформ.

На його думку, рішення закрити кордони з РФ, ухвалене фінським урядом, запобігло ескалації ситуації зі спрямованою міграцією, бо сама Росія веде подвійну гру.

"Перше - це те, що Росія, Путін, використовує людей як інструмент, знаряддя у війні... Другий бік питання - острах Росії, що мобілізація призведе до того, що російські чоловіки почнуть тікати з країни через Фінляндію", - сказав Стубб.

Він сподівається, що фінському уряду вдасться затвердити в парламенті новий закон щодо кордону. "Тут ідеться не про звичайних біженців і мігрантів, а про використання людей як інструменту впливу. І тут міжнародному законодавству потрібно йти в ногу з часом", - зауважив фінський лідер.

Цього тижня Фінляндія стала восьмою країною, яка уклала двосторонню угоду з Україною у сфері безпеки. За словами Стубба, у рамках договору Фінляндія готується до великої співпраці і зараз "прокладає Україні шлях до ЄС і НАТО", а оборонна підтримка, яку Фінляндія надає Україні, "працює і на нас".

Читайте також: Естонія попередила про ймовірне закриття кордону з Росією

Як повідомляв Укрінформ, МВС Фінляндії 4 квітня повідомило, що не відкриватиме кордон з Російською Федерацією, адже ситуація на кордоні не змінилася.

Фото: Henrietta Hassinen / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-