США затвердили передачу Ізраїлю тисяч авіабомб - Reuters

США затвердили передачу Ізраїлю тисяч авіабомб - Reuters

Укрінформ
Адміністрація Байдена дозволила передачу Ізраїлю кількох тисяч авіаційних бомб. Однак вони будуть доставлені не раніше наступного року.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на чиновників США.

“Цього тижня Сполучені Штати надали дозвіл на передачу Ізраїлю тисяч бомб, однак вони будуть доставлені не раніше наступного року”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Ізраїль отримає 1000 бомб МК82 вагою понад 200 кг, більше 1000 бомб малого діаметру та запали для бомб МК80. “США продовжують постачати озброєння своєму союзнику Ізраїлю, попри все більшу критику війни в Газі”, - стверджує Reuters.

Агентство наголошує, що офіційний дозвіл на передачу зброї було надано у понеділок - у той же день, коли внаслідок ізраїльського удару загинули семеро працівників організації World Central Kitchen у секторі Гази. “Американський посадовець запевнив, що ізраїльський удар відбувся значно пізніше після схвалення передачі зброї”, - зауважується у статті.

Співрозмовник Reuters пояснив, що понеділкове рішення про передачу Ізраїлю озброєння грунтується на попередньому дозволі, схваленому значно раніше, й що Ізраїль не отримає бомби раніше 2025 року.

Читайте також: ЦАХАЛ вибачився за помилковий удар по працівниках організації World Central Kitchen

Як повідомляв Укрінформ, після удару ізраїльських військових по об’єктах у секторі Гази загинули семеро працівників організації World Central Kitchen. Серед них – громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один із загиблих мав подвійне громадянство США та Канади.

Це спричинило негативну реакцію на Заході, в тому числі у США які підтримують Ізраїль у війні проти терористів ХАМАСу. Президент Байден висловив обурення у цьому зв’язку та звинуватив ізраїльську сторону в недостатніх зусиллях для захисту цивільних у Газі.

Фото: eadaily.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-